SSL-certificaat installeren

SSL certificaatDe HTTPS/Secure Sockets Layer (SSL)-url van een website heeft als doel dat gegevens tussen de gebruiker en internet servers veilig worden uitgewisseld. Voor iemand die kwaad wil met gegevens wordt het op deze manier onmogelijk om te weten welke gegevens verstuurd worden. De SSL-verbinding versleutelt hierbij het http-data verkeer. Dit betekent dat gegevens niet onderschept kunnen worden zonder een encryptie-algoritme te kraken.

SSL-certificaat

Om ervoor te zorgen dat uw website wordt gezien als een website met een beveiligde verbinding  heeft u een SSL-certificaat nodig. Deze certificaten zijn te verkrijgen in verschillende validatie en gradaties. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen uit 2 verschillende typen certificaten. Hoe uitgebreider de informatie, hoe betrouwbaarder uw website. De certificaten kunt u afsluiten voor 1 tot 3 jaar.

Websites met https-toegang krijgen hogere plek in Google

Google wil eigenlijk dat alle websites standaard https gaan gebruiken. Zij wil dit stimuleren door websites met https-toegang een hogere plek te geven in Google zoekresultaten. Is uw website dus niet beveiligd, dan bestaat de kans dat de website een lagere plaats in de zoekmachine krijgt. Lees meer hierover in het nieuwsartikel ‘Bij niet https-sites wil Google een waarschuwing geven in Chrome‘.

Kies uw SSL-certificaat

Let’s build IT levert twee varianten SSL certificaten voor websites, waarmee een HTTPS verbinding tot stand komt.

1. Uitgebreide validatie

2. Organisatie validatie

Uitgebreid ssl https_organisatie
Certificaten met uitgebreide validatie (Extended Validation) tonen de bedrijfsnaam in een groene adresbalk en voldoen aan zeer strenge vastgestelde richtlijnen. De certificaten met organisatie validatie bevatten bedrijfsgegevens. De bezoekers van een website kunnen met deze bedrijfsgegevens controleren of ze op de website van het juiste bedrijf zijn. De bedrijfsgegevens worden in het certificaat opgenomen, maar komen niet prominent in beeld zoals dat bij uitgebreide validatie certificaten het geval is.
Validatie
Naast de domeinvalidatie waarbij de aanvrager laat zien controle te hebben over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd, worden ook de bedrijfsgegevens gecontroleerd. Er wordt hiervoor naar een openbaar register zoals de Kamer van Koophandel gekeken. Ter verificatie wordt er naar de organisatie gebeld. Voor sommige leveranciers is het noodzakelijk dat er documenten worden ondertekend en ons worden toegestuurd.
Validatie
Naast de domeinvalidatie waarbij de aanvrager laat zien controle te hebben over het domein waarvoor het certificaat wordt aangevraagd, worden ook de bedrijfsgegevens gecontroleerd. Er wordt hiervoor naar een openbaar register zoals de Kamer van Koophandel gekeken. Ter verificatie wordt er naar de organisatie gebeld.
Levertijd
Door de uitgebreide controles die moeten worden uitgevoerd is de levertijd bij EV certificaten het langst. Voor de verwerking van aanvragen van een EV aanvraag is meestal een werkdag nodig, bij andere leveranciers soms iets langer.
Levertijd
De levertijd van de certificaten verschilt per leverancier. Na uitvoering van een telefonische verificatie, kunnen wij deze certificaten tijdens kantooruren binnen een uur leveren.
Ideaal voor
webshops, banken en andere commerciële websites.
Ideaal voor
publieke websites zonder commerciële functie.
Prijs voor 1 jaar
1 jaar € 95,- (excl. btw)
Prijs voor 1 jaar
1 jaar € 35,- (excl. btw)
Prijs voor 2 jaar
2 jaar € 165,- (excl. btw)
Prijs voor 2 jaar
2 jaar € 65,- (excl. btw)
Prijs voor 3 jaar n.v.t.
Een uitgebreide validatie moet na 2 jaar altijd worden verlengd.
Prijs voor 3 jaar
3 jaar € 95,- (excl. btw)
Installatiekosten
Per SSL-certificaat €65,- (excl. btw)
Installatiekosten
Per SSL-certificaat €65,- (excl. btw)