Een webshop maken

Webshop maken

Wilt u uw eigen webshop beginnen, maar heeft u nog een goedwerkende, klantvriendelijke website nodig? Let’s build IT bouwt deze voor u. Wij hebben de technische kennis in huis die nodig is om uw webshop te realiseren. Denk hierbij aan de volgende zaken:

Uw eigen webshop starten

Iedere webshop is anders. Elk product behoeft namelijk een andere aanpak en iedere ondernemer heeft unieke wensen. Daarom kijken wij graag samen met u naar wat úw wensen zijn. Hierbij is het verstandig na te denken over de volgende punten:

De mogelijkheden binnen uw webshop

Let’s build IT werkt met een op ASP.NET gebaseerd open source e-commerce platform, waardoor u gemakkelijk zelf content kunt bewerken. De kenmerken en mogelijkheden van dit platform hebben wij hier voor u op een rijtje gezet.

Toegankelijk

Dit platform is het leidende open source online winkelplatform. Dit maakt het opzetten van een eigen webshop toegankelijk voor iedereen. De code is 100% open source en in overstemming met de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

mobiele webshop makenMobiele marketing

Binnen het platform is het mogelijk aankopen te doen via mobiele apparaten, ook wel M-Commerce of Mobile Marketing genoemd.

Multi-store

Deze functie maakt het mogelijk meerdere webshops vanuit één account te beheren.

Multi-verkoper account

Dit zorgt ervoor dat u zelf geen opslagruimte nodig heeft voor alle spullen die u in uw webshop verkoopt. De bestellingen worden rechtstreeks aan de verkopers doorgegeven. Zij zorgen er ook voor dat het product op uw naam op het gewenste adres wordt bezorgd. U betaalt de verkopers dan aan het einde van de maand.

Productkenmerken

De mogelijkheid tot het tonen van de kenmerken van het product, vergelijkbare producten, de bevoorrading, downloadbare producten en reviews.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie is bedoeld om uw webshop goed vindbaar te maken in zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo. De zoekmachines beoordelen uw webshop onder andere op zoekwoorden, de snippet, standaardisatie van url’s en het al dan niet hebben van een sitemap.

Afronding bestelling

Bij het afronden van de bestelling, ook wel ‘check-out’ genoemd, kunt u het uw klant zo makkelijk mogelijk maken. Laat hem/haar kiezen voor anonieme afronding, de bestelling in te pakken als cadeau en toon alle bestelgegevens op één pagina. Overzicht is alles.

Marketing

U kunt verschillende marketingtools toevoegen aan uw webshop om deze toegankelijker te maken voor (potentiële) klanten. Denk hierbij aan een beloningssysteem, promotie via Facebook, het tonen van vergelijkbare producten, aanbieden van kortingen, inschrijving voor uw nieuwsbrief etc.

Betaalmethodenveilige webshop maken

In ieder land hebben klanten andere betaalvoorkeuren. Daarom zorgen wij ervoor dat uw webshop ruim 50 betaalmethoden en toegangen ondersteund, zoals AliPay, Cybersource en Paypal. U kiest welke methode het beste voor uw klanten is.

Verzendopties

Voor afronding van het bestelproces heeft u voor uzelf en/of voor uw leverancier een aantal gegevens nodig. Dit is bijvoorbeeld het adres van de ontvanger. Ook de ontvanger stelt de nodige informatie op prijs. Denk aan verzendtijd, verzendkosten en tracking van het pakket.

Belasting

Pas gemakkelijk (de hoogte van) de belasting aan per land of product.

Klantenservice

Goed klantenservice zorgt ervoor dat uw klanten altijd ergens terecht kunnen met hun vragen of opmerkingen over het product dat zij hebben gekocht. Ook kunt u er vanuit de webshop voor zorgen dat niet-geregistreerde klanten bepaalde informatie op uw website niet kunnen zien. Binnen de EU toont uw webshop automatisch een cookiebanner.

Vrijblijvend advies

Deze en andere punten spelen een rol in de technische opbouw van uw website en in wat u met uw website wilt uitstralen. Kunt u niet op alle bovenstaande vragen antwoord geven of komen er nog andere vragen bij u op? Wij geven u met veel plezier advies over de mogelijkheden voor uw webshop. Neem vandaag nog contact op en start uw online project.