Maatwerk

Een nieuwe webwinkel geheel op maat gemaakt

Een webshop op maat kun je via verschillende wegen aanvliegen. Bij maatwerk begint het traject met een goed gesprek waarin wij graag adviseren wat voor soort maatwerk past bij jouw onderneming en uiteraard ook bij je budget.

Hieronder beschrijven we de meest voor de hand liggende maatwerk opties. Maar laten we eerst twee termen toelichten, te weten opensource en templates. Een opensource web platform is een applicatie zoals Wordpress en OpenCart. Dit is een “kale” basis waarin al heel veel functionaliteit zit voor het starten van een website of webshop gebouwd door een community en doorgaans kosteloos beschikbaar. In een opensource platform van een webshop zit bijvoorbeeld de functionaliteit voor product categorieën, producten, een winkelwagen systeem en een afreken pagina.

Templates zijn grafische designs die functioneren als het gezicht van je website of webshop. In een zogeheten template zit de opmaak van alle pagina’s en dit vaak gecombineerd met een beheer dashboard waarin je zaken als kleuren en lettertypes aan kunt passen.

1

Opensource + template + webdesign maatwerk

Dit is de voordeligste vorm van maatwerk en zeer geschikt wanneer je graag je eigen look en feel aan je nieuwe webshop wil geven. Op basis van een opensource winkel systeem (opencart) en een template welke al enigszins past bij je wensen kunnen wijzigingen worden gemaakt in het bestaande design om deze op de wensen van je onderneming aan te laten sluiten.

 

2

Opensource + volledig maatwerk webdesign

In deze vorm gaan we wederom uit van een opensource webshop op basis van OpenCart maar begint het uiterlijk van je webshop bij een blanco sheet. Op dezelfde werkwijze als bij een website op maat gaan ons design team met je in overleg om de voorkant van je webshop online te laten stralen en te optimaliseren voor conversies.

 

3

Opensource + technische maatwerk oplossingen

Naast het design van je webshop kun je ook technische oplossingen nodig hebben als koppelingen met je ERP systeem, voorraad en inkoop beheer, financiële administratie, barcode scanners voor order picking en vele andere technische toevoegingen. Deze uitbreidingen en koppelingen zijn ook te realiseren vanuit een opensource webshop platform. In een nader gesprek kunnen we toelichten wat de mogelijkheden zijn voor de specifieke gewenste oplossingen van jouw onderneming.

 

4

Een eigen webshop applicatie en design

Afhankelijk van je startkapitaal of opgebouwd vermogen is dit doorgaans niet de eerste stap in het beginnen van een webshop. Een van de grote voordelen van een eigen webshop applicatie is daar en tegen wel dat het geheel naar de wensen en vereisten van jouw onderneming kan worden opgebouwd. Voorbeelden van Nederlandse webshops die van de grond af ontwikkeld zijn, zijn bijvoorbeeld Wehkamp, Bol.com en Coolblue.

 

5

Wat past er bij mijn webshop plannen?

Wat het beste past bij jouw onderneming adviseren wij graag in. Het betekent niet dat een grote investering is een compleet op maat gemaakte webshop je net zo succesvol als Coolblue gaat maken. Het proces is veelal omgekeerd. De vraag naar een eigen applicatie ontstaat wanneer je dermate groot wordt dat het wenselijk is dat je webshop applicatie helemaal ingericht is op je eigen processen en werkwijze om een efficiëntie slag te maken in de optimalisatie van zowel de werk processen als de online marketing.

 

 

Nieuwsgierig geworden?

Zit jij met een vraagstuk aangaande een nieuwe webshop of loop je tegen de limieten aan van je huidige webshop? Dan komen we graag met je in contact. Je bent van harte welkom op ons kantoor in Hoorn of wij komen bij jou langs. Neem in ieder geval even vrijblijvend contact op met Let’s build IT voor een goed advies.

Wij verheugen ons er op om ook jouw webshop online te laten slagen!Kunnen we je
helpen?

JA!!
Laat een berichtje achter en wij nemen dezelfde werkdag contact met je op.

Waarom een webwinkel door Let’s build IT

In 2000 is Let’s build IT opgericht door de vrienden Robin & Sebastiaan. Nu, ruim 18 jaar later, zijn we uitgegroeid tot een team van 16 medewerkers. Elk met vele jaren ervaring in hun vakgebied. Groot genoeg om van kleine tot grote projecten een succes te maken met een gestroomlijnde en professionele werk ethiek. Maar net zo belangrijk, klein genoeg voor een persoonlijke band met onze klanten.